Beringen –
In het weekend van 5 en 6 mei organiseert de stad in het kader van de Week van de Amateurkunsten de tweede editie van de Kunstroute.

“Na een eerste succesvolle editie tonen dit jaar zo’n 100 Beringse kunstenaars de kracht van zelf kunst maken. Ze stellen dan graag hun ateliers, huizen en zelfs tuinen open voor het grote publiek. Het ideale moment om lokale kunstenaars te ontdekken!” aldus Patrick Witters (CD&V), schepen van Cultuur. Tussen 10 en 18 uur kan je terecht op de meer dan dertig locaties voor schilderkunst, beeldhouwkunst, edelsmeedkunst en zelfs poëzie. Wie niet genoeg krijgt van de Kunstroute, kan in de galerij van het Casino terecht voor een overzichtstentoonstelling. Deze tentoonstelling loopt nog door tot en met zondag 20 mei, telkens van 14.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van vrijdag & zaterdag en Hemelvaartdag).

“Op 5 en 6 mei van 10 tot 18 uur stel ik mijn huis open ter gelegenheid van de KUNSTROUTE BERINGEN”, meldt Marijke Henkens. “Kom gerust langs en geniet van kunst, zelfgemaakt gebak en een tasje koffie.” Adres; Mulderstraat 19, 3583 Paal-Beringen.

Ook Eleven11 Artgallery aan de Koerselsesteenweg in Beringen zet de deuren open. “U bent van harte welkom tijdens ons volgend event [Kunstroute Beringen] op 5 en 6 mei, telkens van 10 tot 18u.”, aldus Helena Olewicz. Edith Oeyen [poëzie] en Lambert Reynders [fotografie] hebben samengewerkt aan een uniek project, speciaal voor eleven11 artgallery! Daniëlle Vandeweyer [Collier & Zo] presenteert haar nieuwe collectie juwelen.” Verder nog beelden van Canary Pete, Kieta Nuij, Leo Camps, Luk Luts, Raph Janssen. Keramiek en urnen van Marleen Maris, schilderijen en handbeschilderd porselein van Helena Olewicz. 

, Read More