Sint-Truiden –

De Truiense scoutsleider die dinsdag is verhoord in het kader van een onderzoek naar voyeurisme is niet de oprichter van het geheime online forum waar voyeurs naaktfoto’s van meisjes werden uitgewisseld. Dat laat het parket van Limburg zaterdag weten.

Bij de 23-jarige Truienaar is wel een huiszoeking verricht in verband met de aanmaak en verspreiding van naaktfoto’s- en video’s van een 200-tal minderjarige en meerderjarige meisjes. De huiszoeking volgde na klachten van slachtoffers bij de lokale politie Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken. De gerechtelijke dienst van het korps pluist het beeldmateriaal dat bij de twintiger in beslag werd genomen nog verder uit. De twintiger werd verhoord maar is niet aangehouden.

Ernst van de zaak

De Truiense scoutsleider die in verband wordt gebracht met een geheim online forum waarop naaktfoto’s van Vlaamse meisjes gedeeld werden, zag op het ogenblik van de feiten de ernst van de zaak niet in. Dat zegt Vanessa Penninger, de advocate van de 23-jarige man, zaterdag. Haar cliënt werd dinsdag opgepakt in een grootschalig onderzoek van het Brusselse en Limburgse parket over dat online forum waar voyeurs naaktfoto’s uitwisselden. Het ging om 142 minderjarige meisjes en meerderjarige vrouwen. Volgens zijn advocate heeft hij zelf geen foto’s gemaakt. Op het forum waren wel foto’s te vinden van meisjes en vrouwen uit Sint-Truiden zelf.

Na verhoor is de jongeman weer vrijgelaten. “Mijn cliënt heeft zijn medewerking verleend aan het onderzoek en in de mate van het mogelijke geantwoord op de vragen die door de speurders gesteld zijn”, zegt Penninger. “Over zijn aandeel heeft hij bekentenissen afgelegd. Hij zag de ernst niet in, totdat hij nu besefte dat het om een grootschalig onderzoek gaat. Hij heeft mee foto’s verspreid via het forum dat al eerder bestond. Hij is niet de oprichter van het forum. Hij heeft het chatforum via andere kanalen wel verspreid aan vrienden en kennissen. Penninger zegt niet te weten of haar cliënt nog als scoutsleider actief is.

Lees ook. Truiense scoutsleider verspreidde ruim 5.000 naaktfoto’s van zeker 142 Vlaamse meisjes

, Read More